Försäkringskassan är fantastisk...

Eller är jag ironisk? Hmm, ja, jag tror nog att det lutar åt det hållet...

I början av juli tog jag ut de sista 5,5 dagarna föräldrapenning på Joel. I sista minuten, eftersom han fyllde åtta veckan efter och då är det för sent.

Den 19:e juli gjorde jag begäran och sen stod det på hemsidan att om det var nåt papper eller nånting som fattades skulle jag höra om det inom en vecka, annars skulle handläggandet ta max en månad. Utbetalningen skulle ske den 26:e månaden efter.

Som alla förmodligen förstår kom den 26:e augusti och gick, utan pengar. Igår ringde jag för att höra vart de tagit vägen. Först gick det inte att komma fram för det var för många som ringde, så var god försök senare. Till slut kom jag iaf så långt som till kön. Och gissa hur många samtal som var före???? 366 stycken!!! Då har de öppet varje dag, ända till nio på kvällen varje vardag samt söndag. Och ändå är det så många som ringer. Plus att man kan göra alla ärenden på Internet, så man behöver egentligen inte ringa om man inte ska efterlysa pengar eller dylikt. Eller inte har ett bank-id så klart. Men funkar det bra??? Är det ett bra system de har? Nja, jag är skeptisk...

Istället för att sitta fast i kö kan man iaf bli uppringd och det blev jag. När jag frågade vart mina pengar var, sa hon att hon såg att det fattades ett överlåtande av Kent, eftersom det var hans dagar. Det hade skickats i torsdags, och tre dagar tar det för ett Försäkringskassan-brev att komma fram. Jaha, men det skulle ju skickas ut inom en vecka om det behövdes, sa jag. Jo, men jag vet att de ligger lite efter. Ligger lite efter???? Det tar alltså 5,5 vecka för ett brev att lämna Försäkringskassan. Har de hört talas om Arbetsförmedlingen? Det finns ganska många där som skulle vara glada för ett jobb, även om det råkar vara på Försäkringskassan. Kanske dags att rekrytera lite??? De som jobbar på FK med den där belastningen blir förmodligen sjukskrivna en efter en. Och vad händer då? Jo, det är färre som jobbar och ännu fler som ska ha ut sjukpenning!

Det är helt otroligt. Som en skröna. Man tror egentligen inte det är möjligt. Och jag förstår att folk hamnar hos fogden. Det jag inte förstår är varför ingen sätter en bomb i Försäkringskassans högkvarter eller regeringsbyggnaden eller nåt. Nånting måste ju hända, så här kan det inte få gå till.

Undra om jag får nån ränta på pengarna när de väl kommer? I think not... 

Kommentarer:

1 mor:

Jag blir bara mer och mer orolig för ditt blodtryck. Du måste lugna ner dig, även om du har rätt.

2 Catrin:

Roligt att komma till din blogg, fler att följa ;-)Försäkringskassan... Ja, vad säger man. En värld för sig.

3 Jannice:

Hej, Catrin! Vad kul att du hittat hit! :)

Å, ja, en värld för sig är väl det minsta man kan säga om den trevliga Försäkringskassan...

4 Yohanna:

Fantaaaastiskt är vad det är. Fantastiskt dåligt. Det är så sjukt dåligt organiserat, och jag fattar inte varför de inte t.ex. har chatter som är öppna för PERSONLIGA ärenden, inte bara generella frågor. Å varför har de så sjukt långsam gång? Det kan inte vara möjligt att det är SÅ mycket att göra så att ett sådant litet ärende tar 5,5v att komma fram till? Det måste ligga så oerhört mkt fel i deras system, att jaa... äh, jag orkar inte.. jag saknar ord...

5 Storasyster:

366 före i kön!? Jaja, jag vet inte vad jag ska säga, förutom att det är hur underligt som helst att jag fortfarande kan bli förvånad!!! Men det blir jag... gång på gång på gång! Hur mycket idiotier kan det få finnas egentligen? Vi får sätta oss ner och ha en "klagomurskväll" eller nåt någon gång, så vi kan fördela våra ev. höga blodtryck.

Kommentera här: