Juva-lexikon...

 
Ja, hon babblar ju en hel del nu, lilla damen. Och det är så vansinnigt härligt att höra! Och allting blir ju så väldigt, väldigt gulligt när det kommer ur den här lilla munnen. Här kommer, för att vi aldrig ska glömma bort de söta felsägningarna, ett litet lexikon för de vanligaste namnen och orden i hennes vokabulär:
 
Familj:
 
Nenne: Jennilie
Lulle: Joel
Oppa/Offa: Morfar Foffa
Nunett: Jeanette
Menne: Svenne
Jeffer: Jennifer
Ejjy: Jerry
Tack: Jack
Shim: Jim
Ottaj: Oscar
Tubbe: Tubbe (katten som numera uttals helt korrekt)
Tito: Nico (Jennifer och Oscars hund)
 
Dagis:
 
Shåsha: Åsa (fröken)
Dadda: Sandra (fröken)
Dudun: Gudrun (fröken)
Buben: Ruben (barn)
Tea: Thea (barn - uttalas helt riktigt...)
 
Andra:
 
Mila: Mia
 
Övriga ord (bara några, för hon säger faktiskt en hel del nu):
 
Bolja: Blöja
Bupp: Upp (så onödigt att lägga till ett "b" när det inte behövs...)
Lappa: Lampa
Mött: Mörkt
Nonatt: God natt
Tött: Trött
Nomma: Komma
Då dit: Gå dit
Titta hä: Sitta här
Schuscha: Duscha
Dotta: Docka
 
För övrigt så är favorit-sysselsättningen just nu att tvätta händerna. Det är tydligen väldigt roligt att stå på pallen i badrummet och blaska ner fingrarna. Kan om hon får stå hur länge som helst. Dock får hon inte stå så länge. Det är inte populärt när man stänger av vattnet...
Och så vill hon inte gärna sitta i sin matstol, utan hon ska helst sitta på en vanlig köksstol. Jag försöker förklara för henne att hon är en bäbis, men hon vägrar lyssna på det örat... =)
 
 
 
 

Kommentarer:

1 Madde :

Underbara lilla filur, de är så mysig nu :) hon verkar vara en bestämd liten rullta, det är bra, det kommer hon komma långt med, hehe :)

Svar: Ja, visst är de? Jättekul ålder verkligen! =)Vi försöker också tänka att det är bra att hon är bestämd, fast ofta önskar man att den egenskapen kunde utvecklas mer när hon blir äldre istället... :)
Jannice

2 Anonym:

Förresten glömde ju skriva vilken bra och framför allt rolig ide att skriva ner hennes ord. Tänk va roligt att läsa när hon blir äldre :)

Svar: Ja, jag tänkte det! Man glömmer ju så fort och är alldeles för dålig på att bevara saker son känns självklara just då. Så varför inte utnyttja bloggen, liksom? =)
Jannice

3 Jennifer:

Så extremt sött!! Äter upp na!

Svar: Man får inte äta barn... :)
Jannice

Kommentera här: