Min första bluffare...

Igår råkade jag ganska säkert ut för min första bluffmakare på jobbet. Det är många såna i omlopp nu så det var väl bara en tidsfråga innan jag skulle stöta på nån med tanke på att det är jag som svarar i telefonen.
Det var en jättetrevlig tjej som ringde, och hela grejen gick ut på att deras företag hjälper andra företag såsom vi då, att få stopp på oseriösa bluff-företag. (?) Ni hör ju! Vilken genialiskt ond affärsidé. Tänk om de bara kunde använda all energi och tid som de lägger på att jävlas med andra till nånting vettigt istället. Jag är säker på att vi inom kort skulle få en bättre värld...
Iaf, fröken Ellen med de många förberedda lögnerna sa att hon sett oss på en hemsida, där intet ont anande företag läggs upp med organisationsnummer och allt och sen skickas det bluff-fakturor därifrån. Och så vidare, och så vidare. Och genom att hon dessutom nämner det här bluff-företaget med namn så framstår ju hon själv som ännu mera seriös.
 
Jag googlade företaget hon ringde från under vårt samtal och såg att de förekom i diskussionstrådar angående lurendrejare. Så jag sa att jag skulle vidarebefordra hennes info till mina chefer och så fick de höra av sig om de var intresserade. Och hon lämnade villigt ifrån sig telefonnummer och hemsidor och sa att det bara var att höra av sig om vi hade frågor. Jag kollade även lite mer efter vi hade lagt på och numret hon gav mig är spärrat hos Varningsinfo pga att flera företag upplevt dem som suspekta. Vi får se nudå, jag hoppas det inte blir nåt mer av det här, att det kommer en faktura eller nånting. Men jag skulle inte direkt bli förvånad om man säger så...
 
Och så funderar jag: Varför tar man jobb på ett sånt där ställe? Är man så desperat att man inte har nåt val? Berättar man för folk vart man jobbar eller fabulerar man ihop en annan arbetsplats? Vet Ellens föräldrar hur hon försörjer sig och isf; är de stolta över sin dotter? Jag kan inte låta bli att undra, de är ju också bara människor.
Sen önskar jag att alla as som skapar de här företagen bara kunde krypa tillbaka in under de stenar de vällt ut ifrån och lämna folk ifred...

Kommentarer:

1 Storasyster:

Men fy för den lede, det finns så många mindre nogräknade människor utan vare sig moral eller empati. Medmänsklighet och omtänksamhet är ord som bara följer med av farten, men var ser vi det bland sådana här? Beundrar dock din sinnesnärvaro att kolla upp företaget. Just nu går det ju även omkring en lurig man i Ånge och vill låna pengar till diverse påhittade situationer som har uppstått i hans liv. En riktig sköning må jag säga, med tanke på att orten är liten och allt sprider sig fort, men han är ändå kvar. Inte helt rädd om sig med andra ord. Fascinerande dock hur människor tänker och fungerar. Vi drivs ju av olika känslor och behov, med olikheter i bagage och uppfostran, men... skumt att vi dessutom kan hitta likasinnade i så fall och till och med lyckas starta upp hela blufföretag med anställda. Jaja, var är världen på väg?

Svar: Ja, jag har hört talas om den där mannen, verkar vara en trevlig prick... :)Och ja tant, man kan verkligen undra vart världen är på väg... ;)
Jannice

Kommentera här: