Svenne - Inredaren

Svenne hälsade på för några helger sen. Han har rivit en vägg hemma och gjort vardagsrummet större. Nu berättade han att han varit och köpt tapeter. Han tog med sig Jim men inga glasögon, vilket onekligen kvalar in i kategorin
"Mindre genomtänkta aktiviteter av Svenne Lång".
 
Såhär förklarade han: "Det blev några gammelrosa tapeter. Jag tror att det är kärlekspar på dem. Nån sitter med en gura. Det är säkert hjärtan och grejer på också. Jag kommer nog att behöva tapetsera över dem sen. Dyra var de också."
 
Jag skrattade så jag grät. Det är så fruktansvärt typiskt honom. Nu skulle vi inte få komma och se slutresultatet heller. Inte ens om vi lovade att tänka på nånting jättesorgligt så att vi skulle hålla oss från att skratta. Han skulle ändå förstå när knäna vek sig på oss, sa han. 
 
Det är NOLL risk att man ska behöva ha tråkigt i Svennes sällskap...
 
Några dagar senare kom han in till oss igen. Då visade han att han hade råkat ta på sig Jeanettes byxor, med hjärtan längst upp.  
 
Jag påpekade att de måste vara som knickers i längden på honom men se, det gjorde ingenting för han hade så höga skor att det inte märktes. Hur bekvämt det kan ha varit diskuterade vi överhuvudtaget inte. Däremot bönade och bad jag om att få knäppa ett bildbevis, men där var det tji. Han blåvägrade.
Väldigt osympatiskt, faktiskt.
 
I torsdags kom jag mig så äntligen upp för att se det färdiga resultatet av renoveringen. Tapetvalet var kanske inte ett jag skulle ha tippat på, och förmodligen heller inte ett han skulle ha gjort med full syn, men det var väldigt fint.
Det roligaste var dock Svenne-mannens stolta förevisning av gardinstången.
"Titta, jag har gjort nya hål för den."
Detta uttalande grundade sig i att han för många år sen blev skoningslöst retad av mig och Jeanette, när jag till min hysteriska glädje upptäckte att han hade satt gardinstången PÅ fönsterlisten istället för bredvid. Ett misstag han nu alltså passat på att rätta till. Och den här gången fick jag ta ett bildbevis.
Här ser man också den vackra, romantiska tapeten. Svenne kan, han.
 
 

Kommentarer:

1 Jennifer:

Hahaha... Pappa... Bra du skriver som vanligt moster :)

Svar: Tack lillan! =)
Jannice

Kommentera här: