No shit, Sherlock?

Vi tittar på en utlandsresa till hösten. Eller snarare, jag tittar, medan Kent muttrar och protesterar vilket han kommer att göra hela vägen in i passkontrollen.
Iväg ska vi i alla fall. Jag har lärt mig två saker av det här res-letandet:
 
1. Har man tre barn räknas man som en STOR familj som får plats i väldigt få hotellrum, även om de heter "Familjerum" och består av lägenheter med tre, fyra rum i. Det är ändå inte tillräckligt mycket utrymme för fem pers att sova i, utan man är tvingad att boka två rum.  
 
2. Hos en del resebolag räknas man som vuxen om man fyllt tolv år. I min värld är inte en tolvåring mycket till vuxen, men den skiljer sig tydligen en hel från världen där giriga resebolag som vet hur man tjänar pengar lever. Det finns dock ett stort MEN! i det resonemanget. När jag skrev och frågade om man verkligen räknas som vuxen från tolv år fick jag det här utförliga, väldigt pedagogiska svaret tillbaka:
 

Hej Jannice,

 

Det stämmer, den som har fyllt 12 år räknas som vuxen (om du menar vid bokningstillfället när man ska välja rum och så) vi menar inte att man är vuxen och kan förtära alkohol.

 

Ha en bra dag!

 

Mäh! Snacka om glädjedödare! Nu måste jag ju hitta ett annat bolag som tillåter att man festar till det med tolvåringen... =P

 
 

Kommentera här: