I denna ljuva vintertid...

Ja, nu verkar den äntligen ha kommit. Vintern. Och jag säger inte äntligen för att jag älskar vintern på någe vis, utan snarare för att jag hatar hösten på exakt alla vis. Folk som säger att hösten är mysig borde lobotomeras, det är min åsikt. Usch, jag hoppas innerligt att snön ligger kvar nu så vi slipper det där grådaskiga tråk-vädret. Men det behöver absolut inte vara mycket snö, bara så att det blir lite ljusare.

Fru Eklöf den yngre har haft en duktighets-dag idag. (Det har säkert fru Eklöf den äldre också, men det var inget ovanligt så det är inte värt att nämna) Här har plockats, dammtorkats, dammsugits, skurats badrum, bakats bröd, vattnats blommor, bäddats rent i sängar och badats barn. Och allting med spanska i öronen. Muy bien. Kent har jobbat så jag och kidsen har varit ensamma, och det var verkligen dags att göra ett ryck här hemma. Efter maten tog vi en promenad, och det var då man kände att det var vinter. Skönt, faktiskt. Snön tar ju bort mycket av det deprimerande gråa. Har ni nån snö på Irland, tro? 

Framöver kan det t o m hända att jag kommer att advents-pynta lite. Jag känner inte att det är nån panik, vi har ju trots allt både andra, tredje, samt fjärde advent kvar, jag hinner… :)