Det har blivit en schlagerkaka!

 
De senaste två veckorna har jag gjort en kaka inför lördagarnas Melodifestival. En väldigt lämplig ursäkt när man har dålig karaktär och vill hitta på en anledning att få svulla lite.
 
Första gången jag gjorde den här kakan var ifjol, även då inför en deltävling. Det var då när Jeanette och pappa var här med mig, Björn Ranelid gjorde succé på teven (?) och Juva var elva månader och helvild. Finns bild på den kakan i det här blogginlägget: 
 
http://rockginger.blogg.se/2012/march/min-mello-final.html#comment
 
Då gjorde jag kakan efter originalreceptet, vilket innebär en väldans massa choklad, men eftersom Kent inte är så överdrivet förtjust i choklad tänkte jag förra helgen att jag skulle prova att göra frostingen ljus istället. Och det blev jättegott! Här kommer receptet om någon skulle vilja prova. Den är lätt att göra och riktigt sliskigt god, jag lovar...
  
 
 
 
 
Kladdis med chokladfrosting
 
Kladdkakan
125 g smör
2 st ägg
2,5 dl strösocker
0,5 dl florsocker
1 krm salt
5 msk kakao
1,5 dl vetemjöl
smör och ströbröd/kokos
 
Chokladfrosting
100 g Philadelphiaost
100 g rumsvarmt smör
3,5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
5 msk kakao
När jag gjorde den ljusa frostingen tog jag 1 extra msk vaniljsocker och 2 msk mjöl istället för kakaon men det kan man nog göra lite som man känner.
 
Gör så här:
 
1. Smält smöret till kakan i en lite större kastrull. Ta av från plattan. Rör ner resterande ingredienser utan att vispa. Rör smeten slät och häll ut i smord och bröad pajform. Bröa med ströbröd eller kokosflingor.
2. Grädda i 25 minuter i 160 grader. Låt kallna.
3. Vispa samman alla ingredienser till frostingen med elvisp. Se till att den blir helt slät. Bred denna över kladdkakan som kallnat.
4. Låt gärna stå i kylen ett par timmar innan servering. Serveras med lättvispad grädde. (Inte nödvändigt, den går jättebra att äta bara som den är.)
 
Och glöm för allt i världen inte glitterströsslet! Är det schlager så är det! :)
 
Recept från kokaihop.se
 

Kommentarer:

1 Storasyster:

Jag anser mig själv vara en väldigt tolerant och förstående person, men hur tusan Kent INTE kan tycka vidare värst om choklad, DET övergår mitt förstånd. Å tänk om några av dina braiga egenskaper hade kunnat få landa hos din äldre syster istället, livet är bra orättvist.

Svar: Ja, det där med chokladen är ganska provocerande, det håller jag med om. Men han är ingen absolutist, det kan ju slinka ner en chokladkakebit emellanåt om inget annat finns till hands... :)Vilka braiga egenskaper? Nu förstod jag på riktigt ingenting.
Jannice

2 kaffemorsan:

Ser riktigt gott ut det där, aldrig tänkt på att man kan köra frosting på kladdkakan. Det ska jag prova nästa gång, tack för tipset:)

Svar: Ja prova! Det är HUUR gott som helst! =)
Jannice

Kommentera här: