Mr Marabou

Micke kom på jobbet igår och lyste upp min dag med en jätterolig historia som var obehagligt nära att skölja bort mascaran från mina ögon.
 
Tänk dig följande scenario:
 
Du säljer en bil. Två främlingar kommer för att hämta bilen och göra rätt för sig. Eftersom du är en trevlig prick frågar du främlingarna om de vill ha lite kaffe från din nya kaffemaskin. De är inte kaffesugna så de tackar nej men så får de syn på kapslarna med Marabou-choklad som du köpt hem, och deras ögon lyser upp. En sådan vill de gärna testa! Självklart säger du och gör glad i hågen i ordning varm choklad till dina gäster, som efter att de fått sina koppar smakar lite och artigt förkunnar att det var väldigt gott. Själv tittar lite du lite diskret undrande ner på innehållet i deras koppar och säger att det ser väldigt ljust ut. Kanske måste det röras runt lite föreslår du, varpå du ger de två en varsin sked. Främlingarna rör lydigt i sina koppar, dricker upp, tackar för sig och åker iväg med den nyköpta bilen. 
 
En stund efter att du blivit ensam blir du själv sugen på en kopp Marabou så du tar dig en egen kopp att avnjuta. Väldigt, väldigt ljus Marabou avnjuter du. Faktiskt bara skummigt vit. Som smakar extremt mycket mjölk. Du är verkligen inte imponerad av Marabou i Tassimo-tappning. Visst är det gott, men mycket till chokladsmak är det sannerligen inte och du dricker inte mer än halva koppen.
Så ser du dig omkring bland kapslarna.
Vänta lite. Varför är det två sorters kapslar? En vit och blå och en som det står Marabou på.
 
Ojdå.
 
Man skulle nog köra båda kapslarna för att få till den perfekta chokladen. Hoppsan. Du inser nu att du har bjudit två trevliga främlingar på varm mjölk. Och dessutom gett dem skedar att röra i den varma mjölken med, samtidigt som de väluppfostrat talar om hur gott det är.
Du skyndar dig att skicka ett sms där du erkänner ditt misstag. Bättre det än att kanske bli omtalad som "Dåren som bjuder på varm mjölk". Senare åker du till ditt jobb och berättar hela historien för din kollega som skrattar hysteriskt resten av dagen. När hon kan prata igen ber hon om lov att skriva ett blogginlägg så fler kan roas av din blunder, och du ger nådigt ditt tillstånd.
Du som hädanefter går under namnet "Marabou".
 
 
 

Kommentarer:

1 Longevity - en blogg om hälsa:

:-)

2 Longevity - en blogg om hälsa:

Tack så mycket!!

3 Storasyster:

Underbart! Å detta trots att han inte tillhör vår familj!? :)

Svar: Ja, jag kanske har smittat av mig på honom, stackarn. =)
Jannice

Kommentera här: