Jag mailar direkt!

Fick ett fantastiskt mail idag med ämnet: "kära Eklöf".
 
"Hälsningar, det är trevligt att bläddra igenom din profil på Facebook, jag är Robert Alex, ett juridiskt ombud för en avliden klient vid namn "Mr Demian Eklöf", En medborgare i ditt land som bodde och arbetade här i Togo i mer än 20 år som entreprenör. Jag skriver detta brev till dig eftersom det är något viktigt jag vill att vi ska arbeta med; angående hans vänster över gården. Han har samma efternamn med dig, så jag söker ditt medgivande att låta mig presentera dig som en medlem av hans familj för att göra anspråk på $ 8,7 han kvar i en bank här. Jag var hans personliga advokat innan han dog, och jag har fått i uppdrag av sin bank för att presentera sin närmaste anhöriga eller någon i hans familj att hävda denna fond. Så jag skulle vilja presentera dig som sin kusin på grund av likheten i dina efternamn så att vi kan hävda denna fond. Om du är intresserad av att arbeta med mig på denna affär, komma tillbaka till mig så fort som möjligt för mer information som vi kommer att dela fonden lika (50/50).
Tack på förhand, som jag väntar på ditt positiva svar.
Med vänliga hälsningar, Robert."
 
Givetvis har jag skrivit ihop ett svar. Såna här chanser måste man vara snabb att ta vara på.
 
Käre Robert,
Du anar inte hur glad jag blir för ditt mail. Visserligen är jag också lite förbryllad över att du kunnat bläddra igenom min profil på Facebook utan att vara vän med mig, och dessutom hittat min mailadress, med tanke på att jag själv inte kan se att jag angett den där.
Men jag är ändå mest glad, överväldigande glad faktiskt.
Så roligt med min oväntade släkting, jag har aldrig hört talas om honom men han har kanske försvunnit i mängden. Eklöf är ju trots allt ett extremt vanligt efternamn i Sverige, för att inte tala om förnamnet; Demian heter ju var och varannan svensk manlig medborgare. Det är inte att undra på att jag missat honom.
 
Jag ser mycket fram emot att arbeta med dig angående Demians vänster över gården, och är glad över att just du fått i uppdrag av sin bank att presentera hans närmaste anhöriga, vars mailadress du haft den osannolika turen (eller skickligheten) att hitta igen. Självklart ställer jag upp som Demians kusin på grund av den slående likheten i våra efternamn. 
Jag är så uppspelt nu att jag nästan inte klarar av att skriva tillbaka till dig. Tankarna på vad jag ska göra med hälften av 8,7 dollar tar upp all plats i mitt huvud men jag tror jag börjar komma fram till ett beslut: 
 
Det lutar åt att jag slår på stort, skjuter till en liten peng och köper mig en Japp.
Jag vet, det låter lite extremt men det här är trots allt nånting väldigt få har tur nog att uppleva, och det garanterat bara en gång i livet så jag tänker ta vara på ögonblicket och fira rejält. 
 
Som jag ser fram emot vårt samarbete. Snälla, komma tillbaka snart.
 
Med varmaste hälsningar
Jannice 
 
PS. Jag skickar med mitt kontonummer på en gång med förhoppningen att kunna skynda på processen. DS.
PS 2. Det är lustigt, men ditt sätt att skriva påminner väldigt mycket om en annan snubbes. Om man inte visste bättre kunde man nästan tro att du, Robert Alex, var samma människa som han den där
Google Translate. Du kanske ska kolla upp det, vad vet man, han kanske är din kusin? =) DS 2.

Kommentarer:

1 Caisa Eklöf:

Va kul...! fick samma mail som dig jag oxå idag... låter ju otroligt spännande eller hur.... kastade mig genast över datorn när jag kom hem från jobbet för att kolla va tusan detta nu va....!!!!
det ä faktiskt lite konstigt hur han har bläddrat igenom min fb-profil oxå, för den är ju bara öppen för mina vänner, precis som din. Jaja... inte vet jag vad det är för galenpanna men... Robert Alexy är iallafall författare å jurist mm. från Tyskland, enl. Wikipedia....
hahaha.... men visst vore det hissnande om det vore sant... ha det så bra! utan $8,7 :)

Svar: Hej! Vad roligt med en till Eklöf:are. Jag är helt okej med att dela min Japp med dig. =) Kände du Demian? ;)Det låter som att det kan vara den där Robert Alexy som inspirerat dem till namnet. Vilka dårar... Undra förresten hur många Eklöf-släkten det finns här i landet. Kanske du och jag är släkt? :)
Jannice

2 Ylwa Karlsson:

Jag ser fram emot när jag får mitt! :D
Tack för ett gott skratt!

Svar: Tack själv!Hoppas du snart får ett erbjudande du också. =)
Jannice

Kommentera här: