Robert har svarat!

Jag skickade ju ett svar på det fantastiska mailet jag fick igår. Läs här om du missat det.
Det dröjde sedan inte länge innan min välgörare Robert skickade ett nytt mail med ämnet:  
"Mer detaljer om transaktionen".
Av mailet framgår att det tydligen är svårt att översätta ironi. Spydigheterna går visst förlorade, om det inte helt enkelt är så att Robert Alex är en riktigt hoppfull kille. Vi vet ju alla att hoppet faktiskt är det sista som överger människan.
 
Eftersom det nya mailet var ohyggligt långt har jag valt att besvara det i omgångar efter hans styckeindelningar: 
 
Kära syster, hur är livet och jobbet där borta? Jag är helt okej tillbaka hit i Togo, Först vill jag be om ursäkt om någon av mina ord har fel, jag förstår inte ditt språk, vi talar engelska och franska här i vårt land, så jag använder översättaren att kommunicera och Det kanske inte är perfekt, några av mina ord kan vara fel på grund av felöversättning, därför vänligt bära med mig, annars är jag så glad att höra från dig och jag hoppas du verkligen att arbeta med all uppriktighet ?,

Jag bära vänligt med dig och förlåter dig dina språkfel, de var trots allt inte så grava.  Vidare kan jag försäkra dig, käre bror, att jag är exakt lika uppriktig som du är.

 Jo till vara mer detaljerad, här affären handlar om en stor summa pengar; (8,7 $) Åtta miljoner sju hundra tusen amerikanska dollar),

Jag har lite svårt att förstå hur stor summan du pratar om är, tror det går förlorat i översättningen. Om det inte är för mycket besvär skulle jag verkligen uppskatta om du kunde omvandla den till det antal Japp jag kan köpa för pengarna.

deponeras i en bank här i Togo med ett svenskt människa; Mr Demian Eklöf, bodde han här i mitt land i över 20 år, men i år 2011, var han inblandad i en mycket allvarlig bilolycka som hävdade sitt liv och det av hans fru och hans två barn. Eftersom han dog, har dessa pengar varit i banken här, tänker att en dag kommer en medlem av hans familj kommer för det, men fram till idag ingen har kommit för pengarna. Som hans personliga advokat innan han dog, jag har gjort alla möjliga att spåra medlemmar av hans familj, men jag lyckades inte eftersom han aldrig introducerade dem till mig när han levde, men nyligen, banken där han deponerat pengarna gav mig mandat att presentera för dem någon medlem av hans familj / släkting att hävda dessa pengar annars skulle vidarebefordras till regeringen Treasury-konto som en övergiven fond, men jag vill inte att detta ska ske.

Jag vill verkligen inte heller att fonden ska bli övergiven, det gör alltför ont att tänka på. Jag är ganska känslig, när det kommer program på teven om övergivna djur till exempel byter jag kanal.
Är du likadan, Robert?

Så det är därför jag påbörjade detta uppdrag att hitta någon med samma efternamn med min sena klient (appapp Robert, har inte du tystnadsplikt? Inte dra upp Demians sämre egenskaper här nu. Men det där ligger nog i släkten, jag och min syster brukar dessvärre vara sena vi också) så att vi kan arbeta tillsammans och samla dessa pengar för att hjälpa oss själva och våra familjer i stället för att låta dessa korrupta Afrika regeringen att ta besittning av detta hårt intjänade pengar och slösa det, lämnar fattiga människor att lida.

Usch ja, dessa korrupta människor, har de ingen skam i kroppen?

Jag är hans erkända personliga advokat innan han dog, och är den som jag presenterar som en familjemedlem banken ska acceptera, och jag har alla nödvändiga dokument för att backa upp den personen. Låt oss arbeta tillsammans med ett sinne, och jag försäkrar er med Gud på vår sida, vi segrande

Vilket sinne syftar du på? Jag har såvitt jag vet bara de fem standard-sinnena, och när du börjar prata om Gud blir jag lite orolig. Är det ett krav att vara religiös? För i så fall är jag rädd att jag kommer göra dig besviken.

Oroa dig inte om alls han inte var medlem av din familj även om han också kan bero på att du inte skulle kunna känna till alla dina släktingar och avlägsna släktingar, är en annan bra sak att ett organ som måste hävda dessa pengar måste måste (viktigt att trycka på, förstår jag) passera genom mitt ämbete som den avlidnes advokat och jag har alla nödvändiga dokument som rör fordran i min ägo. Jag gör alla papper verk i ditt namn samt fixa era namn på de rätta ställena som medlem av hans familj / hans syster Vänligen bestäm dig för om jag ska föreställa hans kusin eller syster. Jag vill inte vara båda och jag kommer att ge dig all nödvändig riktlinje och information som du använder för att göra anspråk och få denna fond ut från banken här din utsedda bankkonto där och efter som jag ska besöka dig där för vår bekantskap och delning av dessa pengar genom Guds nåd. Jag ska vara att ge dig hälften av den totala summan (50%) genom Guds nåd om vi lyckas.

 Nu pratar du om Gud igen, vilket gör mig lite nervös.

Jag ger dig mitt ord för total ärlighet och uppfyllandet av denna verksamhet. Jag behöver din och total samarbete också. Jag är en jurist, är denna verksamhet mycket legitim och har inga risker kopplade nu eller inom en snar framtid att komma. Du vet att som advokat, måste jag respektera lagen och följer fastställda regler för alla företag. Fonden har förklarats vilande i en förstklassig bank.

Självklart tror jag på ditt ord, vad skulle du ha för anledning att lura mig; din syster?

Jag ska genomföra alla överföringsformaliteter härifrån förrän fonden är på ditt bankkonto där i ditt land och därifrån, ska du behålla pengarna på ditt konto tills min ankomst att dela den. Jag kommer starkt råda dig att hålla denna transaktion hemlighet för dig själv ensam. Tills vi har fått de här pengarna på ditt bankkonto, bör all information om denna transaktion hemlighållas, konfidentiella, intakta och personligt att undvika avledning av information som helst som kan göra vårt gemensamma intresse ogiltiga. Solklar mening.

  Jag lovar, jag ska inte berätta om vår korrespondens för någon.

Bland andra dokument, kommer banken utfärdar ett intyg om fond Origin som du kommer att lägga fram för någon myndighet att backa upp detta påstående och även för att skydda dig mot eventuella brott lag som helst. Du har mina ord.

Dina ord gör mig trygg. Jag ska lägga fram intyget för någon myndighet som backar upp detta påstående och skyddar mig mot eventuella brott lag som helst.
Det har jag dina ord på och vad mer kan jag behöva?
 

För tiden, vill jag att du ger mig dessa uppgifter för att jag göra ytterligare ingångar / presentation till banken så snart som möjligt.

Ditt Fullständigt namn:
Din Komplett Kontaktadress:
Din Direkt Telefon / Mobilnummer:
Din Nationalitet:
Din Ålder:
Din Yrke


Jag ser fram emot ditt tidiga svar så att vidarebefordra denna information till banken för omedelbar behandling av fordran.

Hälsningar,
Din bror,
Robert.

Nja, du får nog vänta lite på mitt svar, käre broder...

Kommentarer:

1 Karin Malm:

Åh Gud (sorry...) Jag skrattar på mig!

Svar: Haha! Robert var en trevlig bekantskap. Snabbt övergående, men trevlig... :D
Jannice

Kommentera här: