Williams syndrom-föreningens årsträff - fredagen

I helgen var det äntligen dags för Williams syndrom-föreningens årsträff. Som Joel har längtat. I år blev det bara han och jag som for så vi lämnade de andra i fredags, strax före tolv, med 53 mil i bil framför oss. Det gick oväntat bra, faktiskt. Jag lyssnade på ljudbok, Joel på musik eller radio med avbrott för pianoklinkande på mobilen och en och annan tupplur. Det var mest synd om mig som i sex timmar tvingades stå emot mina naturliga instinkter att rulla ihop mig och sova från det att bilen lämnar gårdsplanen tills den står stilla igen. Man kan inte göra så när man sitter på fel sida av ratten, det blir lätt dåligt då.
 
  
I Uppsala stannade vi på Statoil för toabesök och köp av glass, kaffe och choklad. Då hade vi bara 17 mil kvar så det kändes som att vi praktiskt taget var framme. Sista milen höll på att bli olycksalig när ett rådjur eller en hjort (jag ser inte skillnad när det går så fort) visade den osannolikt dåliga smaken att springa ut precis framför bilen. Den ska vara väldigt tacksam över att ha hälsenorna kvar, det säger jag bara.
 
Middagen serverades klockan 18, och cirka två minuter i sladdade vi in på Hjälmargårdens parkering och hastade ner till receptionen för incheckning innan vi ställde oss i matkön. Vi hann, puh!
  Det visade sig att en annan familj fått vårt tvåbäddsrum men de hade valt att behålla det fastän de var tre stycken, så Joel och jag fick ett fyrbäddsrum. Jag tror dock inte att det var någon större skillnad, det var nog mest att vi hade två sängar till ovanför oss. 
 
Efter att ha burit in väskorna i rummet och ätit kvällsfika satte vi oss i bilen igen för att jaga upp lite fredagsmys och en tvål till badrummet. Vi hittade Coop i Vingåker och det var så ljuvligt att komma tillbaka till rummet, ta bort Joels duschkräm som fått tjänstgöra som tillfällig tvål och tvätta händerna ordentligt med en riktig, flytande tvål. Gnugga upp ett rejält lödder, skölja och sen göra om det en gång till. Den känslan alltså...
Fredagsmys i all ära, det var tvålen som var det bästa köpet den kvällen.

Kommentera här: