Joel - Årsträff på Hjälmargården

Förra helgen var vi i Vingåker på årsträff för Williams syndrom-föreningen. Femtio familjer bodde på Hjälmargården, där föreningen förutom årsmöte och LSS-information också ordnade olika aktiviteter. Det var jättemysigt och väldigt, väldigt givande. De som fötts med WS förenas i en samhörighet som tacksamt nog smittar av sig till oss, deras familjemedlemmar. Vi som föräldrar delar samma svårigheter, samma sorg över vad våra barn går miste om, men vi får också uppleva samma oförfalskade glädje och värme. Och just glädje och värme var det som kännetecknade helgen. Höjdpunkten var under lördagskvällen när Häggarna spelade och dansgolvet fylldes av människor i alla åldrar och av alla de slag. Det var faktiskt bland det häftigaste jag upplevt. Alla gränser suddades ut, vi var alla lika, oavsett ålder och funktionshinder. Flickor, pojkar, kvinnor, män, småbarn, äldre, WS:are, föräldrar, syskon, mor- och farföräldrar. Musiken, som är en viktig komponent för de flesta med diagnosen, förenade alla i ren glädje och vi bara dansade. Tillsammans och var för sig, hur som helst. Det var mäktigt och jag är väldigt, väldigt glad över att ha fått uppleva det. Framför allt kände jag att den kvällen betydde väldigt mycket för Jennilie, som dittills haft lite svårt att hitta sin plats bland alla nya människor. Hon och jag höll igång tills kvällen var slut och efter det började hon längta till nästa träff, som hon innan varit tveksam till att följa med på. =)
 
Här kommer lite bilder från helgen.
 
        
   
I stugan.
 
Juva poserar fint...
 
Juva skulle tvunget låsa upp stugdörren. Varje gång.
 
Sparkcyklarna var populära...
 
Stilstudie av ett fall - Det gick bra. =)
 
Patrik var en hejare på att jonglera, en kunskap han villigt delade med sig av till alla intresserade barn.
 
Lekplatsen har en klätterställning med rutschkana.
 
 
Ja Jennilie, sitt gärna i rutschkanan och messa. Jättebra idé...
 
Sandlådan är stor och det finns ännu mer att gräva i runt ställningen.
Och så gungorna då som gav upphov till ständiga "Juva, sätt dig ner!"
 
"Juva, släpa inte vattenflaskan i backen."
"Jag gör inte det."
 
Efter att barnen gemensamt fått leta efter ett Kinderägg fick de alla ett varsitt och sen var det fotbollsmatch. Juva passade på att hitta sig en ny familj:
Extremt vacker utsikt:
 
Familj på väg till dansen:
 
Shake it baby!
 
Vacker kvällsutsikt:
 
 
Mor och dotter på raj-raj:
 
Helgen gick fort. Efter lite fika och lek på söndag förmiddag var det dags för avfärd och nu får vi ge oss till tåls till nästa år.
 
Vi avrundade vår Vingåker-tripp med att kolla in ett vindkraftverk.
De är inga små prylar de, inte...

Kommentera här: