Sista stickningen...

I vintras, innan jag fick Juva sa mamma till mig att jag måste få en tjej, för hon hade sett så gulliga sommarkläder man kunde sticka. Hon visade dem för mig och jag tyckte det var jättesynd att jag skulle få en pojke, vilket jag ju var helt säker på, för de var verkligen jättegulliga. Men, som alla ju vet vid det här laget visade sig Jukka-Pekka vara en tjej, och några dagar efter att mamma dött kom pappa hem till mig med två väskor. Den ena innehöll en lila kofta som mamma höll på att sticka åt sig själv, och den andra hade hon haft ett sånt schå med att gömma varje gång vi kom hem till dem. Hon hade ju nämligen börjat sticka de söta flick-kläderna till Juva, och det gjorde så fruktansvärt ont att tänka på att hon aldrig hann få dem färdiga. Men, Åsa Danielsson var en ängel och tog hem grejerna för att göra färdigt dem. Jag tror inte det var så mycket kvar, mamma hade gjort rätt mycket, men jag är VÄÄÄLDIGT tacksam mot Åsa för hennes insats. För så här fint blev det i slutändan:Juva hann bli lite för stor egentligen, för mamma hade väl tänkt göra klart i början av sommaren, men ändå. Hon hann ju använda dem iaf...

Nytt tak!

Så här såg vårt tak ut i början av sommaren:Det var inte bara gräsligt fult, det läckte också in. Vi har ju fått riva en massa i innertaket både på över- och undervåningen i vinter för att ta reda på vatten som kom in. Hela huset ser ut som en knarkarkvart, det är jättekul. Vi hade tänkt fortsätta våra renoveringar med köket som nästa anhalt. Det fick ju ta en massa stryk när vi gjorde tvättstugan, men det får dessvärre vänta. Taket var akut, och tack vare min otroligt händige make ser det numera ut såhär:Lite bättre blev det allt =) Och förhoppningsvis slipper vi fler inomhus-regn nu.
Det roliga är att Kent var sjukt höjdrädd när han satte igång. Det fick han dock lov att bota, för det är skitdyrt att anlita en takläggare. Och det gjorde han, nu kan han springa däruppe hur lätt som helst. Han är faktiskt väldigt duktig, måste jag säga. Men, han har också haft god hjälp av mannen som kan allt;och även av sin bror, som dock inte fastnar på bild... :)

Det är väl inte riktigt klart än, jag tror det ska till några plåtar runt skorstenen eller nåt sånt, men det är viktigaste är gjort i alla fall. Bra jobbat, gubbar! =)