Försäkringskassan är fantastisk...

Eller är jag ironisk? Hmm, ja, jag tror nog att det lutar åt det hållet...

I början av juli tog jag ut de sista 5,5 dagarna föräldrapenning på Joel. I sista minuten, eftersom han fyllde åtta veckan efter och då är det för sent.

Den 19:e juli gjorde jag begäran och sen stod det på hemsidan att om det var nåt papper eller nånting som fattades skulle jag höra om det inom en vecka, annars skulle handläggandet ta max en månad. Utbetalningen skulle ske den 26:e månaden efter.

Som alla förmodligen förstår kom den 26:e augusti och gick, utan pengar. Igår ringde jag för att höra vart de tagit vägen. Först gick det inte att komma fram för det var för många som ringde, så var god försök senare. Till slut kom jag iaf så långt som till kön. Och gissa hur många samtal som var före???? 366 stycken!!! Då har de öppet varje dag, ända till nio på kvällen varje vardag samt söndag. Och ändå är det så många som ringer. Plus att man kan göra alla ärenden på Internet, så man behöver egentligen inte ringa om man inte ska efterlysa pengar eller dylikt. Eller inte har ett bank-id så klart. Men funkar det bra??? Är det ett bra system de har? Nja, jag är skeptisk...

Istället för att sitta fast i kö kan man iaf bli uppringd och det blev jag. När jag frågade vart mina pengar var, sa hon att hon såg att det fattades ett överlåtande av Kent, eftersom det var hans dagar. Det hade skickats i torsdags, och tre dagar tar det för ett Försäkringskassan-brev att komma fram. Jaha, men det skulle ju skickas ut inom en vecka om det behövdes, sa jag. Jo, men jag vet att de ligger lite efter. Ligger lite efter???? Det tar alltså 5,5 vecka för ett brev att lämna Försäkringskassan. Har de hört talas om Arbetsförmedlingen? Det finns ganska många där som skulle vara glada för ett jobb, även om det råkar vara på Försäkringskassan. Kanske dags att rekrytera lite??? De som jobbar på FK med den där belastningen blir förmodligen sjukskrivna en efter en. Och vad händer då? Jo, det är färre som jobbar och ännu fler som ska ha ut sjukpenning!

Det är helt otroligt. Som en skröna. Man tror egentligen inte det är möjligt. Och jag förstår att folk hamnar hos fogden. Det jag inte förstår är varför ingen sätter en bomb i Försäkringskassans högkvarter eller regeringsbyggnaden eller nåt. Nånting måste ju hända, så här kan det inte få gå till.

Undra om jag får nån ränta på pengarna när de väl kommer? I think not... 

Grattis Kneta och jag!!

Idag är det 365 dagar sen vi knöt hymnens band, vilket alltså innebär att vi stått ut som gifta i ett helt år...
Bra jobbat av oss! :)

  

Undra om det heter nåt efter ett år? Jag vet ju att det är ett tag kvar till silver, guld och de här, men kanske Post it - bröllop???
Jaja, tiden går fort iaf, det är ju riktigt otäckt...

Jag är full av hat...

Jo, jag är nog ganska irriterad de här dagarna. Och det här är mina favorit-hat-förekomster just nu:

1. Virus på datorn. Visst är det dödsstraff på dem som gör virus som förstör allting på datorn och ger både mig och Kent en väldans massa extra-jobb helt i onödan? Det borde iaf vara det. Har de inget bättre att sysselsätta sina uppenbarligen väldigt välutvecklade hjärnor med? Kan ingen ge dem ett jobb? De skulle säkert kunna lösa ett världsproblem eller två, om de bara ville. Men näe, de vill bara jävlas. As.


2. Reklam på tv:n. Vem orkar kolla på tv-program nu för tiden? Jag gör det inte iaf. Häromkvällen fastnade vi framför sista filmen i "Sagan om ringen" - trilogin. Den är ca 3 timmar lång. Med en sändningstid på 4 timmar!!! 20 minuter film och sen 5-6 minuters reklam. Hela tiden. Jag bröt ihop. Hela tiden. Gav upp efter nån timme och gick och la mig. Sen fick jag höra av Kent dan efter att när jag hade gått körde de en 8 minuters film-snutt och sen 5-6 minuters reklam. Fattar ni?? 8 minuter!!
De är giriga små äckel de idioterna som bestämmer mängden reklam men jag tror att de kommer att få sitt straff till slut. Ingen kommer att orka titta och då kan då stå där med sina reklam-pengar och inga tittar-siffror. Och jag ska skratta mig harmynt. Shit, vad jag längtar efter den dan...

Bubblare på hat-listan just nu är skallskadade läkare som borde blivit cykel-reparatörer istället. Eller åtminstone gå en tio-femton kurser i patient-kontakt. Grr...