Häst de...

Det betyder "Älskar dig" på Juva-språk. Ni förstår väl att hjärtat smälter till flytande form när det uttalas av den söta lilla munnen. Det är ju bara SÅ gulligt! Och det gäller förstås att ta vara på ögonblicken, det lär väl bara swischa till så är hon tonåring och hatar ens blotta uppenbarelse. Och då lär hon inte härma våra ömhetsbetygelser, inte!
 
För övrigt har hon börjat få en uppfattning om sig själv och sitt namn också. Hon heter nämligen "Hövva" eller "Vövva", lite olika från gång till gång sådär... Fast när hon ser sig själv på bild är det "Bäbis". =)
 
Och ja, mammas mobil är favorit-leksaken. Inte så bra, men jag får skylla mig själv som började ladda ner barn-appar för att det var gulligt... Tur att Kent kom på att man kan använda flygplansläge iaf, så slipper hon ringa eller messa nån vilket hände lite titt som tätt tidigare.

Barn mår bra av rutiner...

Men när barn gör det till en rutin att vakna halv tre varje natt och sen amma, gnälla och snurra lite på sig för att sen återgå till att amma, gnälla och snurra lite på sig för att inte falla i koma förrän framåt kvart över sex-tiden, när mamman ändå måste kliva upp för att hinna på jobbet, då kan det väl inte vara bra för nån? Och om mamman under den här tiden försöker vara fräck nog att vända på sig för att försöka få ligga lite bekvämt så hon kan vila sina trötta ögon en stund så skriker den lilla i högan sky; maken till fräckhet morsan, alltså! Jag dristar mig således till att konstatera att det finns bra rutiner och det finns dåliga rutiner...
 
Några förtydliganden:
1. Jo, hon har en egen säng, hon brukar sova i den ett tag men vill sen gärna sova mellan mamma och pappa.
2. Ja, jag ammar fortfarande. Svårt att sluta när hon vägrar ta napp. Hade slutat för längesen med de andra två, men så var de också ganska förtjusta i "bappen" respektive "mappen".
3. Jag tycker dessutom att det är mysigt att ha henne i sängen, jag vill insupa så mycket av henne jag bara kan, för det känns som att jag är ifrån henne så mycket när jag jobbar.
4. Jag är ganska trött vid det här laget.
5. Jag vet att det är en övergående period, jag kommer att få sova igen... När som helst nu...
 
Juva - avgudad och fruktad härskarinna... =)
(Med pennstreck i pannan, inte helt ovanligt nu för tiden)
 

Juva-lexikon...

 
Ja, hon babblar ju en hel del nu, lilla damen. Och det är så vansinnigt härligt att höra! Och allting blir ju så väldigt, väldigt gulligt när det kommer ur den här lilla munnen. Här kommer, för att vi aldrig ska glömma bort de söta felsägningarna, ett litet lexikon för de vanligaste namnen och orden i hennes vokabulär:
 
Familj:
 
Nenne: Jennilie
Lulle: Joel
Oppa/Offa: Morfar Foffa
Nunett: Jeanette
Menne: Svenne
Jeffer: Jennifer
Ejjy: Jerry
Tack: Jack
Shim: Jim
Ottaj: Oscar
Tubbe: Tubbe (katten som numera uttals helt korrekt)
Tito: Nico (Jennifer och Oscars hund)
 
Dagis:
 
Shåsha: Åsa (fröken)
Dadda: Sandra (fröken)
Dudun: Gudrun (fröken)
Buben: Ruben (barn)
Tea: Thea (barn - uttalas helt riktigt...)
 
Andra:
 
Mila: Mia
 
Övriga ord (bara några, för hon säger faktiskt en hel del nu):
 
Bolja: Blöja
Bupp: Upp (så onödigt att lägga till ett "b" när det inte behövs...)
Lappa: Lampa
Mött: Mörkt
Nonatt: God natt
Tött: Trött
Nomma: Komma
Då dit: Gå dit
Titta hä: Sitta här
Schuscha: Duscha
Dotta: Docka
 
För övrigt så är favorit-sysselsättningen just nu att tvätta händerna. Det är tydligen väldigt roligt att stå på pallen i badrummet och blaska ner fingrarna. Kan om hon får stå hur länge som helst. Dock får hon inte stå så länge. Det är inte populärt när man stänger av vattnet...
Och så vill hon inte gärna sitta i sin matstol, utan hon ska helst sitta på en vanlig köksstol. Jag försöker förklara för henne att hon är en bäbis, men hon vägrar lyssna på det örat... =)