Nya rum

Ja, igår var det äntligen dags för ungarna att inviga sina nya rum. Det är så otroligt skönt att det är klart. Nu är det bara lite möblering och sånt som fattas, men de behöver iaf inte sova inne hos oss. Sovrummet var rätt fullt med en extra-säng därinne, kan man säga... Kent har verkligen jobbat på bra, det är en händig en jag gift mig med, och jag är så stolt över honom... :) Och naturligtvis, det hade tagit betydligt längre tid och varit en hel del besvärligare utan Byggare Bobs insats, med både kunnande och en massa jobb, så stort tack pappa!!!!
Och nu tänkte jag visa lite hur det blev:

Så här såg det ut när renoveringen hade inletts:     Den här bastanta timrade mellanväggen skilde av garderoben från resten av rummet. Lägg märke till de tjocka kablarna, hela övervåningens strömförsörjning låg här... Titta, här har de skrivit på väggen 1969, så gulligt... :) Inne i garderoben...  "Utsikt" från garderoben
Och så här ser det ut nu:  Joels lilla säng-vrå   Hans provisoriska natt-ljus, det finns bara ett eluttag därinne än så länge :) Superbra lampa/klocka, det gjorde ni bra Jeanette & co när ungarna fick de i julklapp nåt år... :)
Och så här ser Joels fondvägg ut:
Jennilies sov-del:  
Och Jennilies fondvägg:
Och så till sist, deras nya lilla hall:  Stjärnorna är självlysande, coolt... :)

Så, det var rummen, det...

Sen vill Tubbe hälsa till alla! :)

Joels önskelista

Ja, så kommer här äntligen Joels önskelista...

Gitarr
Parkeringshus med biltvätt och bensinstation
Radiostyrda plan och helikoptrar
Innebandy set
Sopbil
Jeep med blinkande hjul
Buss


Ja, vi kan sammanfatta: Fordon och dess tillbehör. Helt enkelt.


Lucia i Pepparkake-land

Ja, igår var det Lucia-firande både på dagis och på skolan. Så, kvart i åtta på morgonen tog vi rond 1: dagis.  Om man tittar noga ser man Jennilie med djävuls-lysande ögon mitt emellan två fula föräldra-skallar. Det gick inte bra att se nåt, kan jag tillägga. 4000 pers i en 15 kvadrat stor lokal. Behöver jag säga att det var varmt???
Sen på kvällen, halv sju var det dags för rond 2: skolan. Där såg jag absolut ingenting, för där var det 800 000  pers i en gympasal. Jag kan inte ens garantera att Joel faktiskt var med. Jag såg när han gick in och ut men däremellan kan han lika gärna ha tagit rast. Här kommer ett till hel-kasst kort: Där är han, jag ser honom!!!!
När vi fikat och ungarna hade sprungit runt lite drog vi hem och det tyckte de små liven var så här roligt:
Men, men, hem kom vi i alla fall och såg Idol-finalen, Erik vann, yes!!! Han är ju bara så överlägsen. Jennilie hade dock använt upp samtliga krafter under dagen, och när pappa kom hem från jobbet orkade hon inte kämpa emot längre utan drog iväg mot sussa-land...

Idag har jag i alla fall knäppt kort på mina pepparkaks-monster där de var lite gladare. Måste ju ha nåt på december i nästa års fotokalender... :)

Så, det var Lucia-firandet - 09.

Och förresten, här kommer en bild på min nya bästis:  Det är mamma och pappas värme/kyla-grej som jag har i frysen och sen lägger på nacken, där jag har super-ont. Helt kanon. Fast man fryser in i märgen, det är väl nackdelen...

Toodles!