Barn mår bra av rutiner...

Men när barn gör det till en rutin att vakna halv tre varje natt och sen amma, gnälla och snurra lite på sig för att sen återgå till att amma, gnälla och snurra lite på sig för att inte falla i koma förrän framåt kvart över sex-tiden, när mamman ändå måste kliva upp för att hinna på jobbet, då kan det väl inte vara bra för nån? Och om mamman under den här tiden försöker vara fräck nog att vända på sig för att försöka få ligga lite bekvämt så hon kan vila sina trötta ögon en stund så skriker den lilla i högan sky; maken till fräckhet morsan, alltså! Jag dristar mig således till att konstatera att det finns bra rutiner och det finns dåliga rutiner...
 
Några förtydliganden:
1. Jo, hon har en egen säng, hon brukar sova i den ett tag men vill sen gärna sova mellan mamma och pappa.
2. Ja, jag ammar fortfarande. Svårt att sluta när hon vägrar ta napp. Hade slutat för längesen med de andra två, men så var de också ganska förtjusta i "bappen" respektive "mappen".
3. Jag tycker dessutom att det är mysigt att ha henne i sängen, jag vill insupa så mycket av henne jag bara kan, för det känns som att jag är ifrån henne så mycket när jag jobbar.
4. Jag är ganska trött vid det här laget.
5. Jag vet att det är en övergående period, jag kommer att få sova igen... När som helst nu...
 
Juva - avgudad och fruktad härskarinna... =)
(Med pennstreck i pannan, inte helt ovanligt nu för tiden)
 

Kommentarer:

1 Jennifer:

Fy fasen! Uff! Önska jag hade tid att åka till dig o va lite barnvakt så du kan få sova! Herreje, jäkla gullunge asså!;)

Svar: Ja, du skulle absolut ha bott lite närmare lillan... =)
Jannice

Kommentera här: